Ungārijā no bēgļu centra aizbēguši 300 nelegālie imigranti; slēdz robežu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc aptuveni 300 nelegālo imigrantu izbēgšanas no Reskes patvēruma meklētāju nometnes Ungārija piektdien slēgusi galveno robežšķērsošanas punktu uz robežas ar Serbiju, ziņo policija.

«Atbilstoši policijas aprēķiniem aptuveni 300 nelegālie imigranti ap plkst. 11.30 divās grupās izlauzušies cauri Reskes imigrantu izmitināšanas centra žogam un aizskrējuši šosejas M5 virzienā. Policija sper nepieciešamos soļus, lai viņus aizturētu,» teikts likumsargu paziņojumā.

«Lai novērstu negadījumus, policija uz laiku slēgusi Reskes automaģistrāles robežšķērsošanas punktu iebraucošajai satiksmei un novirza transportu uz vietējās nozīmes ceļu,» pavēstīja policija.

Tikmēr Bičkē jau otro dienu nelegālie imigranti atsakās kāpt ārā no vilciena un doties uz bēgļu centru, pieprasot, lai viņi tiktu vesti uz Austrijas robežu un varētu doties tālāk uz Vāciju.

Savukārt aptuveni pustūkstotis no tiem imigrantiem, kas drūzmējas pie Budapeštas Keleti stacijas, piektdien devušies Austrijas virzienā kājām, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP žurnālists.

Pēc ANO datiem, šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 300 000 nelegālo imigrantu, un liela daļa no viņiem cenšas caur Balkāniem un Ungāriju nokļūt Rietumeiropā.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz, - bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu