Ungārijas parlaments apstiprina nelegālās imigrācijas ierobežošanas paketi

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas parlaments piektdien apstiprinājis likumprojektu paketi, kuras mērķis ir ierobežot nelegālās imigrācijas vilni, kas pārņēmis Eiropu.

Cita starpā normas, kas tika pieņemtas steidzamības kārtā un stāsies spēkā 15.septembrī, kriminalizē nelikumīgu robežas šķērsošanu, bet cilvēku kontrabandistiem turpmāk draudēs pat 20 gadus ilgs cietumsods.

Turpmāk imigrantiem, kuri pārrāpsies pāri dzeloņstiepļu barjerai uz robežas ar Serbiju, varēs tikt piespriests trīs gadu cietumsods.

Pierobežā arī plānots izveidot «tranzīta zonas» imigrantu izmitināšanai, kamēr tiek apstrādāti viņu pieprasījumi pēc patvēruma.

Likumdevēji arī izsludināja valstī «masu imigrācijas izraisītu krīzes stāvokli»,

kas ļauj policijai un armijai palīdzēt patvēruma meklētāju reģistrācijā un uzraudzīt aizturēšanas vietas imigrantu reģistrācijas nometnēs.

«Ja mēs neaizsargāsim mūsu robežas, desmitiem miljonu imigrantu turpinās ierasties Eiropā,» norādīja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

«Ja mēs visus ielaidīsim, tās būs Eiropas beigas. Mēs varam vienu rītu pamosties un saprast, ka esam minoritāte paši savā valstī,»

viņš piebilda.

Atbilstoši ANO datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 300 000 nelegālo imigrantu, un liela daļa no viņiem cenšas caur Balkāniem un Ungāriju nokļūt Rietumeiropā.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Cerībā apturēt imigrantu pieplūdumu Ungārija izveidojusi dzeloņstiepļu barjeru gar Serbijas robežu un ceļ žogu.

Augustā Ungārijā ieradās aptuveni 50 000 migrantu, bet ceturtdien vien 3300, kas ir līdz šim lielākais skaits vienā dienā.

Ungārijā piektdien vairāk nekā 1000 imigrantu, kas drūzmējās pie Budapeštas Keleti stacijas, kājām devās Austrijas virzienā.

Tikmēr aptuveni 500 migrantu joprojām atsakās izkāpt no vilciena, kas ceļā no Budapeštas uz Austrijas robežu ceturtdien tika apturēts netālu no bēgļu centra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu