Austrijā ierodas pirmie ungāru autobusi ar nelegālajiem imigrantiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas valdības piešķirtie autobusi ar nelegālajiem imigrantiem sākuši ierasties Sarkanā Krusta uzņemšanas punktos pie Austrijas robežas.

Austrijas Sarkanais Krusts paziņojis, ka uzņemšanas centrā Nikelsdorfā sestdien sagaida 800 līdz 1500 nelegālo imigrantu ierašanos.

Vēlu piektdienas vakarā Ungārijas valdība paziņoja, ka piešķir simts autobusus, lai nogādātu uz robežu ar Austriju tos tūkstošus nelegālo imigrantu, kas drūzmējas Budapeštas Keleti stacijā vai arī kājām jau devušies Austrijas virzienā.

«Mēs to darām, lai nākamo 24 stundu laikā netiktu paralizēta Ungārijas transporta sistēma,» paziņoja premjerministra Viktora Orbāna kanceleja.

Budapešta uzsvērusi, ka šis lēmums neattiecas uz tiem nelikumīgajiem ieceļotājiem, kas atrodas Ungārijas bēgļu nometnēs.

«Viņi mums sacīja, ka autobusi dosies uz Austrijas robežu,» pastāstīja Ahmeds, kurš ieradies no Afganistānas. «Es patiesi nezinu, vai tā ir patiesība vai meli. Ja tas ir tiesa, tas ir lieliski. Ja tas ir tiesa, tā ir uzvara.»

Pēc sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Austrijas valdības vadītājs Verners Faimans agrā sestdienas rītā paziņoja, ka Vīne un Berlīne ļaušot ar autobusiem no Ungārijas atvestajiem nelegālajiem imigrantiem netraucēti šķērsot savas robežas.

Austrijas kanclera birojs paziņojis, ka šis lēmums izriet no «pašreizējās ārkārtas situācijas uz Ungārijas robežas».

Tikmēr Čehija un Slovākija piektdien paziņoja, ka gatavas piešķirt dzelzceļa koridoru, nelegālo imigrantu transportēšanai no Ungārijas uz Vāciju.

«Ja no Vācijas puses ir kāda publiska apņemšanās uzņemt un nesūtīt atpakaļ Sīrijas bēgļus, kas reģistrēti kādā citā Eiropas valstī, mēs esam gatavi atvērt koridoru, ja ir vienošanās starp Ungāriju un Vāciju,» pēc tikšanās ar savu slovāku kolēģi Robertu Kalinaku žurnālistiem Prāgā paziņoja Čehijas iekšlietu ministrs Milans Hovanecs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu