Teroristu pašpasludinātajā Doņeckas republikā noticis apvērsums

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas atbalstīto teroristu pašpasludinātajā «Doņeckas tautas republikā» noticis apvērsums, kura rezultātā tā dēvētās tautas padomes priekšsēdētājs Andrejs Purgins atcelts no amata, atsaucoties uz Krievijas medijiem, vēsta ukraiņu plašsaziņas līdzekļi.

Par viņa pienākumu pagaidu izpildītāju iecelts Purgina līdzšinējais vietnieks Deniss Pušiļins.

Eduards Ļimonovs, kurš vada aizliegtās neofašistiskās Krievijas Nacionālboļševistiskās partijas pēcteci – partiju «Cita Krievija», savā tīmekļa žurnālā «Živoj žurnal» vēsta, ka laikā, kad tā dēvētais parlaments pieņēmis lēmumu par pārmaiņām vadībā, ēku bija ielenkuši bruņoti teroristi maskās, kas centās aizturēt Purginam lojālos «deputātus».

Tiek ziņots, ka Aleksandrs Zaharčenko, kas uzdodas par tā dēvētās republikas valdības vadītāju, lēmuma pieņemšanas brīdī zālē neesot atradies.

Par pašreizējo Purgina likteni saņemtas pretrunīgas ziņas. Daži avoti vēsta, ka viņu kopā ar sievu un viņa «kancelejas» vadītāju Georgiju Aleksandrovu teroristi ir aizturējuši, taču citi apgalvo, ka Purgins joprojām esot brīvībā un netraucēti pārvietojoties pa Doņecku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu