Ungārija pārtrauc nelegālo imigrantu transportēšanu uz Austriju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārija vairs neorganizēs īpašus autobusus nelegālo imigrantu transportēšanai uz Austrijas robežu, jo ārkārtas situācija ir novērsta, aģentūrai MTI pavēstīja valdības pārstāvis.

Autobusu satiksme uz robežu bija ārkārtas pasākums, lai mazinātu nelegālo imigrantu pieplūduma spiedienu, piebilda valdības pārstāvis.

Kā ziņots, vēlu piektdienas vakarā Ungārijas valdība paziņoja, ka piešķir simts autobusus, lai nogādātu uz robežu ar Austriju tos tūkstošus nelegālo imigrantu, kas drūzmējas Budapeštas Keleti stacijā vai arī kājām jau devušies Austrijas virzienā.

«Mēs to darām, lai nākamo 24 stundu laikā netiktu paralizēta Ungārijas transporta sistēma,» paziņoja premjerministra Viktora Orbāna kanceleja.

Budapešta uzsvērusi, ka šis lēmums neattiecas uz tiem nelikumīgajiem ieceļotājiem, kas atrodas Ungārijas bēgļu nometnēs.

Pēc sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Austrijas valdības vadītājs Verners Faimans agrā sestdienas rītā paziņoja, ka Vīne un Berlīne ļaušot ar autobusiem no Ungārijas atvestajiem nelegālajiem imigrantiem netraucēti šķērsot savas robežas.

Austrijas kanclera birojs paziņojis, ka šis lēmums izriet no «pašreizējās ārkārtas situācijas uz Ungārijas robežas».

Saskaņā ar policijas datiem kopš agra sestdienas rīta, ierodoties no Ungārijas, Austrijas robežu šķērsojuši jau 4000 nelegālo imigrantu.

«Mēs lēšam, ka ieradušies aptuveni 4000, un nedomāju, ka tas ir beidzies,» pavēstīja Burgenlandes zemes policijas pārstāvis Helmūts Marbāns.

«Stāvu tieši uz robežas ar Ungāriju un novēroju. Straume nerimstas,» aģentūrai APA iepriekš pavēstīja Burgenlandes zemes policijas priekšnieks Hanss Pēters Doskocils. «Mēs gaidām 17-18 divstāvīgos autobusus, lai nogādātu cilvēkus Vīnē, iespējams, arī Vācijā.»

Tikmēr Austrijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka kopumā no Ungārijas sestdien varētu ierasties pat 10 000 nelegālo imigrantu.

Nikelsdorfu, kas atrodas pie robežas ar Ungāriju, rietumu virzienā jau atstājis viens vilciens ar aptuveni 400 nelegālajiem imigrantiem, bet drīzumā ceļā dosies vēl viens sastāvs ar tikpat lielu cilvēku skaitu, piebilda Doskicils.

Līdz aizbraukšanai imigranti tiek izvietoti Nikelsdorfas koncertzālē, kas pārvērsta par pagaidu izmitināšanas centru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu