Francija apsver «Islāma valsts» pozīciju bombardēšanu Sīrijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francija apsver iespēju uzsākt teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» pozīciju bombardēšanu Sīrijā, pievienojoties ASV vadītajai starptautiskajai koalīcijai, atsaucoties uz «augsta ranga avotu» valdībā, sestdien vēsta laikraksts «Le Monde».

Valdības pārstāvji šīs ziņas atteikušies komentēt, norādot, ka prezidents Fransuā Olands savu viedokli šajā jautājumā izklāstīs pirmdienas preses konferencē.

Francija bija pirmā valsts, kas pievienojās ASV, uzsākot gaisa uzlidojumus «Islāma valsts» kaujiniekiem Irākā, taču atteicās to darīt Sīrijā, baidoties, ka tas varētu nākt par labu prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Tajā pašā laikā Parīze ir piegādājusi ieročus Sīrijas opozīcijas kaujiniekiem, kas atzīti par mēreniem.

Tomēr arvien katastrofālākā nelegālās imigrācijas krīze, kas nomāc Eiropu, nespēja apturēt «Islāma valsts» izplešanos un arvien jūtamākā Krievijas klātbūtne reģionā, iespējams, liks Francijai mainīt savu politiku, norāda «Le Monde», piebilstot, ka Olands šo jautājumu esot piektdien apspriedis ar aizsardzības un drošības amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu