Dānijas policija slēdz automaģistrāli uz Zviedriju ejošu migrantu dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija Dānijas dienvidos pirmdienas vakarā slēdza automaģistrāli nelegālo migrantu grupu dēļ, kas kājām devās uz robežu ar Zviedriju, kura ir pazīstama ar lielāku dāsnumu patvēruma meklētāju uzņemšanā.

«Tas tiek darīts to cilvēku drošības dēļ, kuri iet pa automaģistrāli,» paziņoja vietējā policija pēc tam, kad bija slēgusi pirmo 29 kilometru posmu uz ceļa no Redbijas ostas valsts dienvidos uz Kopenhāgenu.

Pirmdien līdz 150 migrantu sāka iet Zviedrijas robežas virzienā, bet daudzi vēlāk piekrita aizvešanai uz policijas iecirkņiem, lai reģistrētos patvēruma pieprasīšanai Dānijā.

Viņi bija starp aptuveni 300 migrantiem, kuri svētdien ieradās Redbijā, kas ir Skandināvijas noslogotākā osta prāmju braucieniem uz Vāciju.

Starp migrantiem un policiju izcēlās sadursmes, kad daži no viņiem aizbēga, lai no viņiem netiktu paņemti pirkstu nospiedumi. Migranti bažījās, ka tādējādi viņi tiktu reģistrēti kā patvēruma meklētāji Dānijā un nevarētu doties uz Zviedriju, kur, kā daudzi no viņiem apgalvoja, viņiem esot tuvinieki.

Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens pirmdien preses konferencē paziņoja, ka pēdējās 24 stundās valstī ieradušies ap 400 migrantu. Pēc dažām stundām šis skaitlis divkāršojās līdz 800.

«Mēs nevaram vienkārši ignorēt savas saistības un sūtīt viņus uz Zviedriju bez tās piekrišanas, jo tad mēs darītu to pašu, ko daudzas citas valstis, kas ir iemesls tam, ka Eiropas patvēruma sistēma ir pakļauta masīvam spiedienam,» sacīja premjers.

Dānijas dienvidos ierodoties lielākam skaitam migrantu, lielāks skaits viņu pa autoceļiem kājām devās uz Zviedriju, kur viņi parasti ierodas ar vilcienu pāri tiltam, kas savieno Kopenhāgenu ar Zviedrijas pilsētu Malmi. Šis tilts nav paredzēts gājējiem.

Daudzi no migrantiem, kas gāja pa automaģistrāli, pacēla rokas un sauca «Malme, Malme, Malme», ziņoja laikraksts «Politiken».

Dānijas premjers ir pateicis Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, ka Dānija ir gatava uzņemt 100 bēgļus no Vācijas, «ņemot vērā ļoti īpašo situāciju, kādā atrodas Vācija un Eiropa».

Zviedrija ir kļuvusi par galveno galamērķi Eiropas Savienībā (ES) patvēruma meklētājiem no Zviedrijas. Savukārt Dānija ir mēģinājusi samazināt migrantu pieplūdumu, samazinot pabalstus jauniem patvēruma meklētājiem, izdodot pagaidu uzturēšanās atļaujas un kavējot ģimeņu apvienošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu