Vācija apsver padarīt stingrāku patvēruma piešķiršanas likumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs plāno padarīt stingrāku patvēruma piešķiršanas likumu, sūtot migrantus atpakaļ uz pirmo Eiropas Savienības (ES) valsti, kurā viņi ieradušies, un samazinot pabalstus, liecina likuma projekts, ar kuru iepazinusies Francijas ziņu aģentūra AFP.

Šim likuma projektam, kuru vēl nav pieņēmusi ministru padome, ir mērķis atturēt patvēruma meklētājus no došanās uz Vāciju, kas prognozē, ka šogad valstī varētu ierasties līdz vienam miljonam migrantu salīdzinājumā ar 200 tūkstošiem pērn.

Ja šāds likums tiks pieņemts, tas nozīmēs Vācijas atteikšanos no patvēruma piešķiršanas nosacījumu mīkstināšanas Sīrijas pilsoņiem.

Eiropas Savienības (ES) lielākā ekonomika Vācija ir kļuvusi par galveno galamērķi migrantiem, kuri bēg no kara vai trūkuma Sīrijā un citās valstīs. Daudzi no viņiem sasnieguši Vāciju pēc nogurdinoša ceļa caur Balkānu un Centrāleiropas valstīm.

De Mezjērs vēlas, lai atkal tiktu pildīta ES Dublinas regula, kas paredz, ka patvēruma lūgums ir jāizskata pirmajā ES valstī, kurā patvēruma meklētājs ieradies. Vācija augustā bija paziņojusi, ka vairs neattiecinās šo regulu uz Sīrijas pilsoņiem.

Ja de Mezjēra likuma projekts tiks pieņemts, tas var skart desmitiem tūkstošu migrantu, kas pēdējās nedēļās sasnieguši Vāciju.

Tas arī nozīmēs, ka migrantiem, kuru patvēruma lūgumi ir noraidīti, bet kurus saskaņā ar Vācijas likumiem nevar izraidīt uz viņu valstīm, nebūs ne tiesību strādāt, ne tiesību saņemt sociālos pabalstus.

Vācijas Migrācijas un bēgļu biroja vadītājs Manfrēds Šmits ceturtdien atkāpās no amata «personīgu iemeslu» dēļ. Šis birojs ir vairākkārt kritizēts par nespēju laikus izskatīt rekordlielu patvēruma lūguma skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu