Romas pāvests Kubas vizītē tiekas ar Fidelu un Raulu Kastro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks svētdien Kubas vizītes laikā tikās ar bijušo prezidentu Fidelu Kastro un viņa brāli, tagadējo prezidentu Raulu Kastro, kuri ir valdījuši Kubā kopš 1959.gada komunistu revolūcijas.

Tikšanās notika pēc tam, kad pāvests bija celebrējis brīvdabas misi Havanas Revolūcijas laukumā, uz kuru ieradās simtiem tūkstoši cilvēku.

Pāvests tikās ar Fidelu Kastro viņa mājās Havanā, bet pēc tam valdības mītnē aiz slēgtām durvīm notika viņa tikšanās ar Raulu Kastro.

Vatikāna preses sekretārs Federiko Lombardi pastāstīja, ka pāvesta saruna ar Fidelu Kastro bija «ļoti neformāla un draudzīga» un tajā tika skarti dažādi temati, tostarp vides aizsardzība. Pāvests arī uzdāvināja bijušajam Kubas vadītājam četras grāmatas, tai skaitā divas par teoloģiju.

Fidels Kastro uzdāvināja pāvestam brazīliešu priestera Beto sarakstīto interviju grāmatu «Fidels un reliģija» ar ierakstu «ar apbrīnu un cieņu no Kubas tautas».

Attiecības starp Vatikānu un Kubas komunistu režīmu lēni sāka uzlaboties astoņdesmitajos gados, un 1998.gadā Kubu apmeklēja toreizējais Romas pāvests Jānis Pāvils II.

Francisks ir trešais pāvests, kurš apmeklējis Kubu, pēc Jāņa Pāvila II un Benedikta XVI, kurš tur viesojās 2012.gadā.

Pāvests pirmdien un otrdien Kubā apmeklēs Olginas un Santjago pilsētas, bet pēc tam dosies uz ASV, lai teiktu runas ASV Kongresā Vašingtonā un ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu