Svētceļnieku drūzmā Saūda Arābijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 769 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētceļnieku drūzmā Saūda Arābijā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 769 cilvēkiem, sestdien paziņoja veselības ministrs Haleds al Falihs.

Pirms tam tika ziņots par 717 bojāgājušajiem. Ievainojumus drūzmā ir guvuši 934 cilvēki.

Iekšlietu ministrija informēja, drošības pasākumu nodrošināšanai ir nosūtījusi 100 tūkstošus policistu.

Saūda Arābiju par nespēju novērst traģēdiju asi ir kritizējusi tās pretiniece Irāna, kas ir paziņojusi, ka drūzmā ir gājuši bojā 136 tās pilsoņi, bet 334 ir pazuduši bez vēsts.

Daudzi svētceļnieki uzskata, ka traģēdiju izraisīja policijas īstenotās ceļu blokādes un sliktā daudzo tūkstošu cilvēku plūsmu vadība.

Jau vēstīts, ka Saūda Arābijā ceturtdien ikgadējā hadža (svētceļojuma) laikā izcēlās drūzma.

Traģēdija notika akmeņu mešanas rituāla laikā Minas pilsētā, kur gandrīz divi miljoni svētceļnieku piedalījās hadža pēdējā svarīgākajā rituālā.

Hadžs ir viens no pieciem islāma pīlāriem, un katram musulmanim tas jāveic vismaz reizi mūžā, ja viņš ir spējīgs to izdarīt.

Hadžu laikā agrāk bieži bija notikušas drūzmas un ugunsgrēki, bet pēdējo gadu laikā pēc drošības uzlabojumiem tie pārsvarā notika bez incidentiem.

Priekšdarbus šī gada hadžam aptumšoja traģēdija, kad 11.septembrī Mekas Lielajā mošejā nogāzās ceļamkrāns, izraisot 109 cilvēku nāvi.

2006.gada janvārī drūzmā akmeņu mešanas rituāla laikā Minā gāja bojā 364 svētceļnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu