Tūkstošiem cilvēku Melnkalnē pieprasa valdības atkāpšanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Apmēram 3000 cilvēku Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā svētdien, atsaucoties opozīcijas aicinājumiem, izgāja ielās, lai pieprasītu premjerministra Milo Djukanoviča vadītās kreisās valdības atkāpšanos. Opozīcija pieprasa izveidot pagaidu valdību, kas sarīkotu «godīgas vēlēšanas».

«Mēs negribam no ielas pārņemt varu, bet mēs vēlamies īstas vēlēšanas,» norādīja opozīcijas līderis Andrija Mandičs. «Mēs ķersimies pie ilgtermiņa cīņas, kas tagad tikai sākusies.»

Pie parlamenta sapulcējušies cilvēki, kurus uzraudzīja liels skaits policistu, vicināja Melnkalnes karogus un turēja plakātus ar uzrakstiem «Atkāpieties!» un «Nost ar zagļiem!».

Opozīcijas līderi aicināja protestētājus palikt ielās, līdz valdība atkāpsies. To atbalstīja apmēram 200 demonstranti, no kuriem daži bija uzcēluši teltis.

53 gadus vecais Djukanovičs dominējis Melnkalnes politikā kopš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākuma, un pēc 2012.gada vēlēšanām viņš premjera amatu ieņēma jau trešo reizi, kopš valsts 2006.gadā izstājās no savienības ar Serbiju un kļuva neatkarīga.

Laikā no 1998. līdz 2002.gadam Djukanovičs bija Melnkalnes prezidents.

Nākamajām parlamenta vēlēšanām būtu jānotiek nākamā gada sākumā.

Valstī, kurā dzīvo apmēram 630 000 iedzīvotāju, bezdarba līmenis sasniedz 20%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu