Saūda Arābijas drūzmā bojāgājušo Irānas pilsoņu skaits jau 464

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānas pilsoņu skaits, kas pagājušonedēļ gāja bojā drūzmā hadža (svētceļojuma) laikā Saūda Arābijā, ir gandrīz divkāršojies salīdzinājumā ar iepriekš zināmo, ceturtdien paziņoja Irānas hadža organizācija.

Organizācija atzina, ka vairs nav cerību atrast dzīvus svētceļniekus, kas pazuda bez vēsts pēc šīs traģēdijas.

Oficiālais drūzmā bojāgājušo Irānas pilsoņu skaits ir pieaudzis līdz 464 cilvēkiem. Iepriekš bija ziņots par 241 Irānas pilsoņa bojāeju.

"Septiņas dienas pēc šī traģiskā notikuma un nemitīgiem meklējumiem Irānas svētceļnieku skaits, kas nokļuva paradīzē rituālu veikšanas laikā, ir pieaudzis līdz 464 cilvēkiem,» teikts organizācijas paziņojumā, kuru pārraidīja valsts televīzija.

Saūda Arābijā pie Mekas pilsētas 24.septembrī izcēlās drūzma ikgadējā hadža (svētceļojuma) laikā, un tajā gāja bojā vismaz 769 cilvēki, bet ievainoti tika apmēram tūkstotis.

Traģēdija notika akmeņu mešanas rituāla laikā Minas pilsētā, kur gandrīz divi miljoni svētceļnieku piedalījās hadža pēdējā svarīgākajā rituālā.

Saskaņā ar jaunajām ziņām visvairāk bojāgājušo svētceļnieku bija Irānas pilsoņi.

Irānas augstākais vadītājs ajatolla Ali Hameneji svētdien pieprasīja Saūda Arābijas atvainošanos par hadža laikā notikušo traģēdiju.

"Tā vietā, lai vainotu citus, saūdarābiem vajadzētu uzņemties atbildību un atvainoties pasaules musulmaņiem un tuviniekus zaudējušajām ģimenēm,» sacīja Hameneji, par kura teikto vēstīja Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA.

Irānas līderi ir asi kritizējuši Saūda Arābijas varas iestāžu veiktos drošības pasākumus hadža laikā un apstrīdējuši Rijādas piemērotību arī turpmāk organizēt šo ikgadējo svētceļojumu.

Daudzi svētceļnieki uzskata, ka traģēdiju izraisīja policijas īstenotās ceļu blokādes un sliktā daudzo tūkstošu cilvēku plūsmu vadība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu