Pāvests: Bībele māca mums uzņemt bēgļus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kristiešu pienākums saskaņā ar Bībeli ir uzņemt bēgļus un nelegālos imigrantus, ceturtdien paziņojis pāvests Francisks. «Bībeles atklāsmes māca mūs uzņemt svešiniekus: tās vēsta, ka, tā darot, mēs atvērsim durvis Dievam,» teikts pāvesta vēstījumā nākamajai Pasaules migrantu un bēgļu dienai, ko Romas katoļu baznīca atzīmēs 17.janvārī.

Francisks dēvēja nelegālos imigrantus par «mūsu brāļiem un māsām, [kas devušies] labākas dzīves meklējumos, tālu prom no nabadzības, bada, ekspluatācijas un netaisnīgas planētas resursu sadales».

Viņš piebilda, ka valstīs un arī atsevišķās draudzēs turpinās debates par ierobežojumiem bēgļu uzņemšanai un apstākļiem, kādos viņi uzņemami.

Francisks iematojis slavu kā bēgļu un imigrantu tiesību aizstāvis. 2013.gada jūlijā viņš izraudzījās Lampedūzu par galamērķi savai pirmajai vizītei ārpus Vatikāna pēc stāšanās pāvesta amatā.

Itālijas Lampedūzas salā lielā skaitā ierodas bēgļi no Ziemeļāfrikas cerībā tālāk nokļūt dziļāk Eiropā.

Pagājušajā mēnesī Francisks vērsās pie visām Eiropas katoļu draudzēm, aicinot katru no tām uzņemt kādu ģimeni, kas bēg «no kara un bada nāves».

Nesenajā vizītē ASV viņš norādīja, ka pats cēlies no imigrantu ģimenes.

Francisks ceturtdien uzsvēra, ka uz nelegālajiem imigrantiem vispirms jālūkojas kā uz cilvēkiem, kuru cieņa ir jāsargā un kuri spēj dot savu ieguldījumu labklājības un progresa sekmēšanā.

Viņš arī uzsvēra, ka jāpalīdz bēgļu izcelsmes valstīm cīnīties ar badu, karu un ekonomisko netaisnību un jāveido sabiedrības viedoklis, lai novērstu «patvaļīgas bailes un spekulācijas saistībā ar imigrantiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu