«Melnajā sarakstā» iekļautais Krimas okupantu pārstāvis iebraucis ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) «melnajā sarakstā» iekļautajam Krievijas okupētās Krimas «vicepremjeram» Dmitrijam Polonskim izdevies iekļūt Polijā, jo viņa vārds pasē bijis rakstīts citādāk nekā sankciju sarakstā.

Polonskis, kurš pērn palīdzējis organizēt Krimas aneksiju, trešdien apmeklējis konferenci Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Varšavas birojā, vēsta Polijas valsts televīzija.

Polonskis nosūtījis medijiem fotoattēlus, kuros viņš redzams debašu zālē.

«Melnajā sarakstā» vārdi ir rakstīti ar latīņu alfabēta burtiem, bet vārdu atveidošana krievu un ukraiņu valodā dažkārt var būt atšķirīga. Polonskis ceļojis ar savu Krievijas pasi.

«Tā bija liktenīga kļūda,» atvainojoties sacīja Polijas ārlietu ministrs Gžegožs Shetina, kad Ukrainas vēstnieks bija izteicis protestu pret Polonska klātbūtni.

Polijas amatpersonas norādīja, ka nav izsniegušas vīzu Polonskim.

EDSO preses sekretāre Lorena Baranovska apstiprināja, ka Polonskis debatēs piedalījies, «pārstāvot Krimas tautu».

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu