Ukrainas pašvaldību vēlēšanas tiks atliktas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi piektdien vienojušies atlikt Ukrainas pašvaldību vēlēšanas, lai nodrošinātu to atbilstību starptautiskajiem standartiem.

Vēlēšanas, ko, no vienas puses, gatavojas sarīkot Kijeva, bet, no otras puses, to kontrolētajās teritorijās grasās patvarīgi organizēt Krievijas atbalstītās teroristu bandas, kļuvušas par vienu no klupšanas akmeņiem februārī panāktās pamiera vienošanas īstenošanā.

Francijas prezidents Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un Krievijas līderi Vladimiru Putinu sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka 18.oktobrī teroristu iecerētās «vēlēšanas» nedrīkst notikt.

«Mēs nevēlamies, lai Austrumukrainā notiktu vēlēšanas, kas nav saskaņā ar Minskas vienošanos,» norādīja Olands.

Viņš piebilda, ka vēlēšanas var notikt vienīgi 90 dienas pēc tam, kad Ukrainā tiks pieņemts starptautiskajiem standartiem atbilstošs likums par pašvaldību vēlēšanām.

Tas nozīmē, ka Minskas vienošanās noteiktais galīgais termiņš vēlēšanu sarīkošanai – 31.decembris – ir pārcelts.

Tajā pašā laikā Olands aicināja Ukrainu «amnestēt» un piešķirt «imunitāti» visiem kandidātiem, kas startēs vēlēšanās, tostarp prokrievisko teroristu vadoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu