Obama: Krievijas rīcība Sīrijā ir ceļš uz «katastrofu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama piektdien brīdināja, ka Krievijas iesaistīšanās Sīrijas pilsoņkarā prezidenta Bašara al Asada pusē ir ceļš uz «katastrofu». Vienlaikus Obama tomēr uzsvēra, ka Vašingtona joprojām ir gatava sadarbībai ar Maskavu spriedzes mazināšanai.

Baltā nama saimnieks norādīja, ka Krievija nenošķir teroristisko grupējumu «Islāma valsts» no «mērenās sunnītu opozīcijas, kas vēlas Asada aiziešanu».

«No viņu perspektīvas, tie visi ir teroristi. Un tas ir priekšraksts katastrofai,» uzsvēra ASV prezidents.

Viņš apsūdzēja Maskavu vairuma sīriešu noraidīta režīma uzturēšanā, vienlaikus uzsverot, ka Savienotās Valstis turpinās sniegt atbalstu mērenajiem nemierniekiem, jo tie var palīdzēt apvienot sašķelto Sīriju.

Tomēr vienlaikus Obama ļāva noprast, ka būtu gatavs sadarbībai ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, īpaši, ka Maskava dotu priekšroku politiskam risinājumam, nevis palielinātu militāro atbalstu Asadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu