Tusks: Dažas ārvalstis mēģina imigrācijas krīzi izmantot ES vājināšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Milzīgo nelegālo imigrantu pieplūdumu daži ārvalstu līderi izmanto, lai politiski vājinātu Eiropas Savienību (ES), piektdien atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

«Pirmo reizi manā politiskajā karjerā esmu dzirdējis politiķus atklāti deklarējam, ka bēgļu došanās uz Eiropu ir viņu metode, kā piespiest [mūs] rīkoties noteiktā veidā,» uzrunājot auditoriju Sopotas Eiropas forumā, izteicās Tusks. «Daži saka, ka tā ir viņu metode vājināt Eiropu kā politisku veidojumu.»

Bijušais Polijas premjerministrs gan nevienu vārdā nesauca, kā arī neprecizēja, kādu «rīcību» no Eiropas šie ārvalstu līderi mēģina panākt. Tusks mudināja auditoriju «pašiem izdarīt savus secinājumus».

Tomēr viņš norādīja, ka «militārie risinājumi Sīrijā, ko ierosina zināmas valstis», draud ar to, ka astoņi miljoni sīriešu, kas atstājuši savas mājas, taču joprojām uzturas savā valstī, būs spiesti sekot tiem simtiem tūkstošiem savu tautiešu, kas jau devušies uz Eiropu.

«Bēgļi kļuvuši par politiskā kaujas lauka elementu, un reizēm tie kļūst par tirgošanās objektu, par jaunu elementu hibrīdkarā, kura pirmās pazīmes mēs vērojām Krimā un Donbasā,» norādīja Tusks.

Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka nerunā tikai par Krieviju.

Tusks vērsās arī pret dažās ES dalībvalstīs vērojamo tendenci veidot jaunas barjeras, lai apturētu nelegālo imigrantu pūļus, brīdinot, ka jaunie «mūri» apdaru Šengenas zonas pastāvēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu