Oregonas šāvējs bijis apsēsts ar ieročiem un reliģiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26 gadus vecais vīrietis, kas ceturtdien sarīkoja kārtējo slaktiņu vienā no ASV koledžām, izrādās bijis ieroču entuziasts un savācis veselu arsenālu. Turklāt šāvējs bijis apsēsts arī ar reliģiju.

Lai gan varasiestādes nav oficiāli atklājušas slepkavas vārdu, mediji vēsta, ka cilvēks, kas Rozbērgas Ampkvo tehniskajā koledžā ceturtdien nogalināja deviņus cilvēkus, esot kāds Kriss Hārpers Mersers.

Pats uzbrucējs apšaudes laikā arī tika nogalināts.

Piektdien laikrakstos sāka parādīties šāvēja portrets, un varasiestādes pavēstīja, ka tās pēc incidenta atradušas 13 viņam piederošus ieročus, tostarp seši no tiem tika uzieti notikuma vietā.

Alkohola, tabakas un šaujamieroču kontroles biroja (ATF) pārstāvis paziņoja, ka Ampkvo koledžā atrasta arī bruņuveste un sešas aptveres.

Varasiestādes joprojām nav noskaidrojušas uzbrukuma motīvus, taču mediji izsaka pieņēmumus, ka Mersers, kas pats ar koledžu nav bijis saistīts, centies gūt ievērību.

«Viņš, šķiet, bija nikns jauns cilvēks, kuru pārpildīja naids,» kādas tiesībsargāšanas iestāžu amatpersonas teikto citē laikraksts «The New York Times».

Kāda cita amatpersona izteikusies, ka Mersers, kas dzīvojis kopā ar savu māti, bijis apsēsts ar ieročiem un reliģiju. Viņam bijusi arī nosliece uz neonacisma ideoloģiju.

Aculiecinieki stāsta, ka uzbrucējs pirms šaušanas pieprasījis, lai upuri nosauc savu reliģisko piederību.

Televīzijas kanāls CNN, atsaucoties uz izmeklētājiem, ziņo, ka Mersers esot kādam slaktiņā izdzīvojušajam iedevis vēstījumu, kurā pausta frustrācija par to, ka viņam nav draudzenes un ka viņš joprojām ir nevainīgs.

Kāds bijušais Mersera kaimiņš no laikiem, kad viņš mita Kalifornijā, stāsta, ka jaunietis bijis noslēgts un nesabiedrisks.

Arī Mersera kaimiņi Oregonā snieguši līdzīgu raksturojumu.

Ikdienā viņš nēsājis baltu T-kreklu, zaļas armijas uniformas bikses un militāra parauga zābakus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu