Teroristi paziņo par tanku izvešanu no Austrumukrainas buferzonas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas apbruņotās teroristu bandas Austrumukrainā sestdien paziņojušas, ka sākušas izvest tankus no buferzonas. Teroristu pašpasludinātās tā dēvētās Luhanskas tautas republikas «tautas zemessardze» saskaņā ar Minskas vienošanos sākusi atvilkt tankus no kontaktlīnijas, teikts kaujinieku izplatītajā paziņojumā.

Abas puses šonedēļ vienojās 40 dienu laikā, sākot no sestdienas, atvilkt no buferzonas tankus un vieglos ieročus.

Saskaņā ar vienošanos paredzēts atvilkt artilērijas iekārtas, raķetes un mīnmetējus, kuru kalibrs nepārsniedz 100 milimetrus, 15 kilometrus no frontes līnijas.

Kaujasdarbība Austrumukrainā pēdējo pāris nedēļu laikā faktiski ir apklususi.

Arī Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis Sergejs Lisenko paziņojis, ka Kijeva no 3.oktobra sāk praktiski īstenot smago ieroču atvilkšanu no frontes līnijas. Savukārt Maskavas apbruņotie Krievijas kaujinieki iepriekš to solīja darīt pēc 18.oktobra.

Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks šodien, viesojoties Černovcos, paziņojis, ka Krievija dara visu, kas ir tās spēkos, lai iegūtu laiku un novilcinātu Minskas vienošanās īstenošanu, ziņo Ukrainas valdības preses dienests.

Pēc viņa teiktā, neviena Eiropas valsts pašlaik nesaskaras ar tik lieliem izaicinājumiem kā Ukraina, kas «karo ar Krievijas Federāciju, kura ir kodollielvalsts, un diemžēl līdz šā kara beigām vēl ir ļoti tālu».

«Nelikumīgā Krimas aneksija, Doņeckas un Luhanskas sagrābšana, kā arī Minskas process, kas pašlaik ir tikai process un nevis rezultāts, nerada lielu pamatu pārliecībai, ka rīt Ukrainā iestāsies miers un Krievijas karaspēks atkāpsies», uzsvēra Jaceņuks.

Pēc viņa domām, Krievijas Federācijas galvenais mērķis ir nevis Doņecka vai Luhanska, bet gan visa Ukraina un tās atgriešana Krievijas ietekmes zonā. Šie Maskavas mērķi nav mainījušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu