Merkele aicina aizstāvēt Vācijas ārējās robežas

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāaizstāv savas ārējās robežas, brīdinot, ka imigrācijas krīze ir pārbaudījums «Eiropas raksturam».

Savā iknedēļas tīmekļa videouzrunā Merkele sestdien arī norādīja, ka Eiropai jāsniedz savs ieguldījums globālās problēmas risināšanā,

«Eiropai tas, pirmkārt, nozīmē, protams, nepieciešamību aizsargāt mūsu ārējās robežas visā Eiropā un aizsargāt tās kopīgi, lai imigrācija uz Eiropu būtu organizēta,» uzsvēra Vācijas valdības vadītāja.

Taču tas vienlaikus nozīmē arī lielākas atbildības uzņemšanos par valstīm, no kurām cilvēki bēg, piebilda kanclere.

Viņa uzsvēra, ka tie, kam nepieciešama aizsardzība, to Vācijā saņems, taču tiem, kas ierodas ekonomisku motīvu vadīti, valsti nāksies pamest.

«Mums jābūt vēl stingrākiem šajā ziņā un tas jāpaziņo nepārprotami,» norādīja Merkele.

Viņa atzina, ka jaunieradušos imigrantu integrācija ir «liels pārbaudījums» un ka ļaudīm jāļauj paust savu satraukumu par šo situāciju.

Kanclere arī norādīja, ka liela problēma ir Grieķijas robežas ar Turciju, pār kuru ierodas liela daļa nelegālo imigrantu, kas šobrīd pārpludina Eiropu. Tāpēc, paziņoja kanclere, nepieciešamas sarunas ar Ankaru, kas jau sākušās.

Vienlaikus viņa norādīja, ka nepieciešams sniegt lielāku tā dēvēto attīstības palīdzību un palielināt līdzekļus, kas tiek piešķirti ANO bēgļu apgādes programmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu