Ungārija ANO Ģenerālajā asamblejā aicina sadarboties ar Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījarto Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā sestdien paziņoja, ka bez sadarbības ar Krieviju Sīrijas kara izbeigšanā nav iespējams atrisināt migrācijas krīzi Eiropā.

Ministrs arī aicināja sadarboties ar Krieviju cīņā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», pret kuras mērķiem šonedēļ Krievija sāka gaisa triecienus Sīrijā.

«Ir acīmredzams, ka tad, ja mēs negūsim panākumus miera ieviešanā Sīrijā, migrācijas spiediens Eiropā nemazināsies,» viņš teica 193 valstu veidotajai ANO Ģenerālajai asamblejai.

«Nebūs nekāda veida progresa, nekādas iespējamības atrisināt krīzi Sīrijā, ja vien nebūs vienošanās un pragmatiskas sadarbības starp transatlantisko kopienu un Krieviju,» piebilda Ungārijas ārlietu ministrs.

Ungārijas premjera Viktora Orbāna vadītā valdība tiek kritizēta par tās radikālo pieeju migrantu un bēgļu jautājumam, slēdzot robežu ar Serbiju un izvietojot dzeloņdrāšu žogu, lai kavētu desmitu tūkstošu cilvēku pārvietošanos.

Orbāna valdībai ir siltas attiecības ar Krieviju, un tā ir nosūtījusi karavīrus uz Irāku, lai palīdzētu kurdu kaujinieku cīņā pret «Islāma valsti».

Aicinot sadarboties ar Krieviju, Ungārijas ārlietu ministrs norādīja, ka ASV vadītās koalīcijas gadu ilgajai kampaņai pret grupējumi ir tikai «ierobežoti panākumi».

Krievija šonedēļ sāka gaisa triecienus Sīrijā, sakot, ka to mērķis ir «Islāma valsts» džihādisti. Rietumvalstis paziņojušas, ka gaisa triecieni vērsti pret jebkuriem nemierniekiem, tostarp mērenajiem, kas ir pret Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurš ir ilggadējs Krievijas sabiedrotais.

Sījarto sestdien arī atkārtoja Ungārijas aicinājumu noteikt vispasaules kvotas migrantu un bēgļu pārvietošanai un teica, ka Eiropas Savienībai vajadzētu maksāt, lai uzturētu un paplašinātu bēgļu nometnes Sīrijas kaimiņvalstīs.

Eiropas reakcija uz plašāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara ir diplomātisko diskusiju par Sīrijas krīzes risinājumu epicentrā.

Četri miljoni Sīrijas iedzīvotāju ir pametuši savas mājas četrus gadus ilgušajā karā, kura bojāgājušo skaits pārsniedz 240 tūkstošus. Tūkstošiem cilvēku pa sauszemi un jūru ir devušies ceļā, lai sasniegtu Eiropu, kur cer veidot jaunu dzīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu