Vēstnieks NATO: Krievijas rīcība Sīrijā pašlaik neveicina stabilitāti un drošību reģionā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas rīcība Sīrijā pašlaik neveicina stabilitāti, drošību un mieru reģionā, to sarunā ar aģentūru LETA norādīja Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

Lūgts komentēt Krievijas izvērstās aktivitātes Sīrijā, vēstnieks norādīja, ka pievienojas NATO sabiedroto jau iepriekš paustajam paziņojumam. «Kopumā mums ir nepieciešams laiks, lai izvērtētu šīs rīcības ilglaicīgus rezultātus. Kādi būs rezultāti pašai Krievijai, mums kā NATO valstīm, kā arī pašam reģionam,» viņš sacīja.

«Pirmais secinājums ir pilnīgi skaidrs - veids, kādā Krievija ir iesaistījusies konfliktā, patlaban neveicina stabilitāti, drošību un mieru reģionā,» viņš sacīja.

Līdzīgu viedokli aģentūrai LETA iepriekš pauda arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kurš norādīja, ka Krievijas tiešs militārs atbalsts Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem cīņā pret visu opozīciju neveicinās politisko noregulējumu Sīrijā. Ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris, paužot ministra viedokli, aģentūru LETA informēja, ka ir atbalstāma gatavība iesaistīties cīņā pret «Islāma valsts» jeb «Daesh» teroristisko organizāciju.

«Krievijai ir cieši jākoordinē sava darbība ar jau pirms gada izveidoto starptautisko koalīciju, kurā ir pārstāvētas vairāk nekā 40 valstis,» viņš skaidroja, piebilstot, ka Krievijas tiešs militārs atbalsts Sīrijas prezidenta Asada spēkiem cīņā pret visu opozīciju neveicinās politisko noregulējumu Sīrijā, kas ir vienīgais veids, lai izbeigtu četrus gadus ilgstošo pilsoņu karu un stabilizētu situāciju reģionā.

«Politisko noregulējumu Sīrijā var panākt, iesaistot dialogā visus politiskos spēkus, izņemot teroristiskos grupējumus, kā arī globālos un reģionālos spēlētājus,» skaidroja ministrijas pārstāvis, vienlaikus norādot, ka jautājums par prezidenta Asada nākotni ir skatāms šo sarunu kontekstā.

Jau vēstīts, ka Krievija, kas ir galvenā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atbalstītāja, sāka uzlidojumus Sīrijā trešdien. Maskava uz turieni nosūtījusi arī sauszemes spēkus.

Baltais nams ceturtdien neizslēdza, ka uzbrukumos cietuši opozīcijas grupējumi, kuri saņēmuši ASV atbalstu.

ASV un Krievija šonedēļ organizēja sarunas, lai vienotos, kā novērst pārpratumus abu valstu spēku starpā.

Baltā nama pārstāvis Džošs Ērnests aprakstīja sarunas kā ierobežotas, bet sacīja, ka militārās darbības nākotnē varētu tikt koordinētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu