Erdoans: Krievijas gaisa triecienu kampaņa Sīrijā ir «rupja kļūda»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas īstenotā gaisa triecienu kampaņa Sīrijā ir «nepieņemama», un Krievija ar to izdara «rupju kļūdu», svētdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans.

"Soļi, kurus Krievija sper, un bombardēšanas kampaņa Sīrijā ir visos veidos nepieņemami Turcijai ... Diemžēl Krievija izdara rupju kļūdu,» Erdoans sacīja preses konferencē Stambulas lidostā pirms došanās vizītē uz Franciju.

Ņemot vērā Maskavas draudzīgās attiecības ar Turciju, tās darbības Sīrijā ir «satraucošas», sacīja Erdoans. Viņš brīdināja, ka šīs darbības «izolēs Krieviju šajā reģionā».

Starp Krieviju un Turciju jau ilgāku laiku pastāv domstarpības par krīzi Sīrijā. Maskava ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada galvenā starptautiskā atbalstītāja, bet Ankara aicina viņu gāzt, jo tas esot vienīgais risinājums šim konfliktam.

Erdoans sacīja, ka «ne tikai Krievija, bet arī Irāna aizstāv [Asadu], kurš īsteno valsts teroru» Sīrijā.

Krievija, kas pagājušonedēļ sāka gaisa triecienus Sīrijā, uzstāj, ka tā ar šiem triecieniem vērsusies tikai pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts». Turcija un vairākas tās Rietumu sabiedrotās gan ir paziņojušas, ka Krievija uzbrukusi mērenās opozīcijas grupējumiem, kas cīnās pret Asada režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu