Laikraksts: Vācijā šogad varētu ierasties pusotrs miljons bēgļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijā kopumā šogad varētu ierasties pusotrs miljons patvēruma pieprasītāju, atsaucoties uz slepenā valdības dokumentā minētām prognozēm, pirmdien vēsta laikraksts «Bild».

Iepriekš oficiālie avoti minējuši, ka valstī šogad varētu ierasties no 800 000 līdz miljonam patvēruma pieprasītāju.

Tikai ceturtajā ceturksnī robežu ik dienu nelegāli varētu šķērsot no sešiem līdz astoņiem tūkstošiem cilvēku, norāda «Bild». No oktobra līdz decembrim Vācijā kopumā varētu ieceļot aptuveni 920 000 cilvēku.

«Ekstremāls spiediens» uz federālajām zemēm

Bēgļu skaita pieaugums var radīt «ekstrēmu spiedienu uz federālajām zemēm un kopienām», «piegāžu krahu», var aptrūkties dzīvesvietu un sanitāro iekārtu, brīdina prognozes autori.

«Ņemot vērā to, kā ir veidotas ģimenes struktūras Tuvo Austrumu valstīs», katrs patvērumu saņēmušais var uz Vāciju vidēji atvest četrus līdz astoņus radiniekus, teikts dokumentā.

31.augustā Vācijas kanclere Angela Merkele apgalvoja, ka Vācija var tikt galā ar bēgļu pieplūdumu, un vēlāk paziņoja, ka Vācija ir gatava uzņemt visus bēgļus, kas bēg no Sīrijas kara.

Kā trešdien paziņoja Bavārijas federālās zemes iekšlietu ministrs Joahims Hermans, septembrī patvēruma pieprasītāju skaits pieaudzis līdz 270 000-280 000. Viņš piebilda, ka tas ir vairāk nekā visā 2014.gadā.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 430 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu