Irākā pirmoreiz 12 gados atvērta valsts iestāžu teritorija

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Irākas galvaspilsētā Bagdādē pirmoreiz pēc 12 gadu pārtraukuma atvērta tā dēvētā zaļā zona, kurā atrodas valsts pārvaldes institūcijas.

Līdz 2009.gada sākumam šo teritoriju apsargāja ASV karavīri, bet pēc tam kontrole tika nodota Irākas varasiestādēm. Teritorijā atrodas arī liela ASV vēstniecība.

Irākas premjerministrs Haiders Abadi zonu atvēra pēc vairākām demonstrācijām, kurās iedzīvotāji izteica neapmierinātību ar pārmērīgiem valdības tēriņiem un aizdomas par valdības korumpētību.

«Zaļās zonas» atvēršana ir daļa no reformām, kuras tiek veiktas ar mērķi padarīt valdību atklātāku un samazināt budžeta tēriņus.

Vienlaikus Bagdādē joprojām notiek kaujinieku uzbrukumi, un eksperti bažījas, ka islāmisti var izmantot drošības pasākumu mazināšanos.

Divos nesenos uzbrukumos Bagdādē gāja bojā 18 cilvēki. Pēc ANO ziņām, septembrī vien Irākā teroristu uzbrukumos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 700 cilvēku. Bagdādes varasiestādes apliecina, ka pilsētā gājuši bojā 257 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu