ASV aizsardzības ministrs: Krievija Sīrijā īsteno «zaudēšanas stratēģiju»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija Sīrijā īsteno «zaudēšanas stratēģiju», pirmdien vizītes laikā Madridē teica ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

Kārters norādīja, ka, īstenojot gaisa triecienus, Krievija ir tikai saasinājusi 4,5 gadus ilgstošo konfliktu, apdraudot Sīrijas valdības pastāvēšanu nākotnē.

«Es joprojām ceru, ka Vladimirs Putins sapratīs, ka Krievijas piesiešana slīkstošam kuģim ir zaudēšanas stratēģija, un izlems cīnīties pret «Islāma valsts» izraisītajiem draudiem tā vietā, lai turpinātu tās vienpusējos uzbrukumus Asada opozīcijai,» teica Kārters.

ASV aizsardzības ministrs viesojas Eiropā, lai tiktos ar sabiedrotajiem ASV vadītajā koalīcijā, kas veic bezpilota lidaparātu un lidmašīnu uzlidojumus «Islāma valsts» džihādistiem Irākā un Sīrijā.

Kārters ceturtdien apmeklēs arī NATO samitu Briselē, kur cita starpā tiks apspriesta arī Krievijas nostāja Austrumukrainā. Kā norādīja politiķis, samitā tiks skaidri pateikts: ja Krievija vēlas izbeigt starptautisko izolāciju, tai jāpārstāj agresija Ukrainā un jāizpilda Minskas vienošanās paredzētais.

«Mēs veiksim visus nepieciešamos soļus, lai aizkavētu Krievijas postošo un destabilizējošo ietekmi, iejaukšanos un agresiju, tostarp tās centienus graut stratēģisko stabilitāti un izaicināt militāro līdzsvaru Eiropā,» uzsvēra Kārters.

ASV aizsardzības ministrs arī iepriekš apsūdzēja Krieviju Sīrijas pilsoņkara uzkurināšanā un paziņoja, ka Maskavas militārā iesaistīšanās ir nolemta neveiksmei.

Runājot ar žurnālistiem Pentagonā dažas stundas pēc Krievijas veiktajiem pirmajiem uzlidojumiem Sīrijā, Kārters paziņoja, ka Krievijas iesaistīšanās asiņainajā konfliktā līdzinās «benzīna liešanai ugunī».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu