NATO ģenerālsekretārs brīdina Krieviju nepārkāpt Turcijas gaisa telpu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien brīdināja Krieviju, ka tai vajadzētu izvairīties no Turcijas gaisa telpas pārkāpšanas un spriedzes eskalēšanas attiecībās ar aliansi.

Stoltenbergs pirmdien pēc Turcijas pieprasījuma sasauca alianses dalībvalstu vēstnieku ārkārtas sanāksmi pēc tam, kad Krievijas iznīcinātājs nedēļas nogalē pārkāpa Turcijas gaisa telpu pie Sīrijas robežas.

«Es tikko tikos ar Turcijas ārlietu ministru Feridunu Sinirliolu, lai apspriestu Krievijas Federācijas nesenās militārās akcijas Sīrijā un tās apkārtnē, tai skaitā nepieņemamo Turcijas gaisa telpas pārkāpšanu, ko izdarīja Krievijas kaujas lidmašīnas,» viņš sacīja.

«Es aicinu Krieviju pilnībā respektēt NATO gaisa telpu un izvairīties no spriedzes eskalācijas ar aliansi,» paziņoja Stoltenbergs.

Pēc Turcijas gaisa telpas pārkāpšanas Sinirliolu bija aicinājis sasaukt NATO valstu vēstnieku sapulci.

NATO ģenerālsekretārs sacīja, ka vēstnieku sanāksme notiks pirmdien.

«Krievijas rīcība neveicina drošību un stabilitāti reģionā,» piebilda Stoltenbergs.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans pirmdien brīdināja, ka Krievija «būs atbildīga par ikvienu neplānotu incidentu, kas varētu notikt».

Viņš paziņoja, ka Krievijas īstenotā Sīrijas bombardēšana ir «nepieņemama», uzsverot, ka Maskava pieļauj «rupju kļūdu».

Turcija pagājušonedēļ bija paudusi bažas par Krievijas gaisa triecieniem Sīrijā, kas tikuši vērsti pret ārvalstu atbalstītiem nemierniekiem, kuri ir opozīcijā Sīrijas prezidenta Bašara ar Asada režīmam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu