Vācija apšauba Krievijas gaisa uzlidojumu mērķus Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija pirmdien paudusi šaubas par Krievijas apgalvojumiem, ka tās gaisa uzlidojumi Sīrijā vērsti pret teroristu grupējumu «Islāma valsts», nevis mērenajiem nemierniekiem.

Vācijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Martins Šēfers sacīja, ka Krievijas uzlidojumu gadījumā Vācija uzskata par svarīgu, lai vārdi atbilstu darbiem.

Krievijas lidmašīnas kopš pagājušās trešdienas veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret «Islāma valsts» pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos galvenokārt cietuši Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

Ņemot vērā, ka arī Rietumi veic gaisa uzlidojumus Sīrijā, Šēfers sacīja, ka ir būtiski, lai visas uzlidojumos iesaistītās valstis uzturētu savstarpējos sakarus, lai novērstu «briesmīgus pārpratumus», kas varētu novest pie situācijas saasināšanās.

Šēfers uzsvēra, ka Berlīne neredz militāru risinājumu Sīrijas konfliktam.

Viņš arī atklāja, ka Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers nesen ticies ar saviem kolēģiem no Turcijas, Saūda Arābijas un Irānas, lai meklētu politisku risinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu