Izraēlas karavīru lodes nogalina 13 gadus vecu palestīnieti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadursmēs bēgļu nometnē netālu no Betlēmes pirmdien no Izraēlas karavīru raidītām lodēm miris 13 gadus vecs palestīnietis, paziņojusi policija un glābšanas dienesti. Tas ir jau otrais nogalinātais palestīnietis pēdējo 24 stundu laikā.

Svētdienas naktī sadursmēs Rietumkrastā dzīvību zaudēja 18 gadus vecs palestīniešu puisis.

Pēdējā laikā Jeruzalemē un Rietumkrastā uzliesmojusi vardarbība, kas sākās pēc diviem uzbrukumiem, kuros tika nogalināti četri izraēlieši un ievainots divus gadus vecs bērns.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu solījis «cīnīties līdz nāvei pret palestīniešu teroru» un izziņojis jaunus drošības pasākumus.

Palestīniešu jaunieši bruņojušies ar akmeņiem un petardēm pēdējā laikā regulāri iesaistās sadursmēs ar Izraēlas drošības spēkiem, kas atbildot izmanto gan gumijas lodes, gan īstu munīciju.

Sadursmēs ar palestīniešiem nonākuši arī ebreju kolonisti, raisot bažas, ka sporādiskā vardarbība var iziet ārpus kontroles, novedot pie trešās intifadas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu