ASV ģenerālis: Afganistānas spēki lūguši ASV veikt uzlidojumus Kondozas slimnīcai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Afganistānas spēki lūguši ASV veikt gaisa uzbrukumu Kondozas slimnīcai, kur dzīvību zaudēja 22 cilvēki, pirmdien paziņojis ASV spēku komandieris Afganistānā ģenerālis Džons Kempbels.

«Mēs tagad esam noskaidrojuši, ka 3.oktobrī afgāņu spēki ziņoja, ka tiek apšaudīti no ienaidnieka pozīcijām un lūdza gaisa atbalstu,» sacīja Kempbels, piebilstot, ka sekoja gaisa trieciens, lai likvidētu talibu draudus, un netīšām tika nogalināti arī vairāki civiliedzīvotāji.

Kā ziņots, Kondozas slimnīca naktī uz sestdienu smagi cieta uzlidojumos, kuros dzīvību zaudēja 22 cilvēki.

Starptautiskā organizācija «Ārsti bez robežām» (MSF) ziņoja, ka gājuši bojā 12 slimnīcas darbinieki un desmit pacienti, tajā skaitā trīs bērni.

ANO asi nosodīja notikušo, norādot, ka uzlidojums slimnīcai var tikt pielīdzināts kara noziegumam, savukārt ASV prezidents Baraks Obama to nosauca par traģisku incidentu un paziņoja, ka Pentagons sācis izmeklēšanu.

MSF noraidīja Afganistānas Aizsardzības ministrijas izteiktās apsūdzības, ka talibi pirms uzlidojuma izmantojuši slimnīcas teritoriju, lai no turienes apšaudītu Afganistānas un NATO karavīrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu