Maskava: Krievijas kara lidmašīna pārkāpa Turcijas gaisa telpu sliktu laikapstākļu dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas kara lidmašīna nedēļas nogalē ielidoja Turcijas gaisa telpā sliktu laikapstākļu dēļ, pirmdien paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija. «Šis incidents ir nelabvēlīgu laikapstākļu rezultāts. (..) Nav nepieciešams meklēt kaut kādas sazvērestības teorijas,» teikts ministrijas paziņojumā.

Kā jau vēstīts, Turcija pirmdien paziņoja, ka tās iznīcinātāji nedēļas nogalē pārtvēruši Krievijas triecienlidmašīnu, kas pārkāpusi tās gaisa telpu netālu no Sīrijas robežas, un piespieduši to lidot atpakaļ.

Krievijas Aizsardzības ministrija arī pavēstīja, ka Krievijas iznīcinātāji pirmdien veikuši 15 uzlidojumus pret teroristu grupējuma «Islāma valsts» mērķiem Sīrijā.

Krievijas lidmašīnas kopš pagājušās trešdienas veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret «Islāma valsts» pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos galvenokārt cietuši Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu