Vidusjūrā pie Lībijas izglābti 1830 migranti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā Lībijas piekrastes tuvumā pirmdien tika izglābti 1830 migranti no četriem dreifējošiem kuģiem un divām gumijas laivām, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

Migranti tika izglābti un nogādāti krastā sešās glābšanas operācijās, kurās iesaistījās trīs Itālijas kuģi un pa vienam kuģim no Lielbritānijas un Īrijas, piedaloties Eiropas Savienības (ES) militārajā operācijā pret cilvēku kontrabandu Vidusjūrā «EUNAVFOR Med».

Saskaņā ar ANO bēgļu lietu aģentūras datiem šogad Eiropā pāri Vidusjūrai ieradušies vairāk nekā pusmiljons nelegālu imigrantu un bēgļu.

Mēģinot šķērsot Vidusjūru, gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts apmēram 2980 cilvēku.

No trešdienas kuģiem, kas piedalās «EUNAVFOR Med», būs jaunas pilnvaras cīņai pret cilvēku kontrabandistiem, kuri ar pārpildītiem kuģiem un laivām sūta migrantus uz Eiropu.

Operācijas otrajā posmā, kas sāksies trešdien, ES jūras spēki «varēs uzkāpt uz kuģiem, tos pārmeklēt, konfiscēt un novirzīt, ja būs aizdomas par to izmantošanu cilvēku kontrabandai, atbilstoši starptautiskajām tiesībām», teikts ES paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu