CNN: Krievija, iespējams, Sīrijā gatavo sauszemes operāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija tuvākajā laikā Sīrijā varētu sākt sauszemes operāciju, atsaucoties uz avotiem Pentagonā, otrdien vēsta telekanāls CNN.

Atbilstoši jaunākajam Krievijas darbību izvērtējumam Sīrijas rietumdaļā tur manāma sauszemes kontingenta un bruņojuma pārvietošana, sacījuši avoti.

Bruņojumā ir artilērija un četras daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmas 9K58 «Smerč» iekārtas.

Ieroči pamanīti starp Homsas un Idlibas pilsētām, kā arī uz rietumiem no Idlibas.

Pentagonā uzskata, ka sauszemes operācija var sākties jau tuvākajās dienās.

Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā. Jau trešdien Krievijas kara aviācija Sīrijā veica pirmos uzlidojumus islāmistu nemiernieku pozīcijām.

Kremlis uzsver, ka Maskava atbalsta Sīrijas armiju tās cīņā pret teroristu grupējumu «Islāma valsts» un citiem ekstrēmistu formējumiem.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu