Lielbritānijas ministre: Imigrācija traucē veidot saliedētu sabiedrību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielais imigrantu pieplūdums Lielbritānijā «liedz veidot vienotu sabiedrību» un tas būtu jāmazina, otrdien paziņoja Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja.

«Protams, mums ir jāpilda mūsu morālais pienākums palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši bezcerīgā situācijā, taču mums ir arī nepieciešama imigrācijas sistēma, kas kontrolē to, kas iebrauc mūsu valstī,» teikts Mejas runas fragmentos, kas izplatīti pirms ikgadējās Konservatīvās partijas konferences.

«Kad imigrācija ir pārāk augsta un kad izmaiņas notiek pārāk strauji, ir neiespējami izveidot saliedētu sabiedrību,» paziņo Meja. «Skolām, slimnīcām un galvenajām infrastruktūrām ir grūti pielāgoties.»

«Un mēs zinām, ka cilvēkiem ar zemu atalgojumu algas tiks vēl vairāk samazinātas un daudzi cilvēki būs pat spiesti pamest darbu,» norāda Meja.

Intervijā Lielbritānijas raidsabiedrībai «BBC Radio 4» ministres viedokli pilnībā atbalstīja arī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

Meja solīja mazināt ikgadējo imigrantu pieplūdumu no 300 000 cilvēku līdz 100 000 cilvēku, kā argumentu minot to, ka imigrantu pieplūdums nenesīs nekādu ekonomisko labumu, ziņo britu laikraksts «The Guardian» un citi mediji.

Kemerons apsolījis balsotājiem, ka viņš izdarīs spiedienu, lai Eiropas Savienības (ES) migrantiem Lielbritānijā būtu ierobežota piekļuve labklājības pabalstiem, lai ierobežotu migrāciju ES pirms referenduma par Apvienotās Karalistes dalību ES.

Politiķi un cilvēktiesību aizstāvji nosodījuši Kemerona nostāju atteikties no papildu bēgļus uzņemšanas un viņa solījumu atbalstīt tikai 20 000 Sīrijas bēgļu uzņemšanu turpmāko piecu gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu