Lukašenko: Baltkrievijai nav vajadzīga Krievijas gaisa bāze

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien paziņoja, ka viņa valstij nav vajadzīga Krievijas gaisa bāze. «Šodien mums nav vajadzīga bāze, vēl jo mazāk gaisa spēku,» sacīja Lukašenko.

«Mums ir vajadzīgi specifiski ieroči. Es par to esmu publiski runājis ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu,» Baltkrievijas prezidents norādīja sava preses dienesta izplatītā paziņojumā.

Kā ziņots, septembrī Putins deva rīkojumu saviem ministriem vienoties ar Baltkrieviju par Krievijas gaisa bāzes izveidi tās teritorijā.

Baltkrievija ilgstoši bijusi Krievijas sabiedrotā un ietilpst Maskavas vadītajā ekonomiskajā savienībā.

Krievijai Baltkrievijā jau ir radaru stacija un jūras spēku radiostacija, bet gaisa bāze būtu pirmā lielā militārā bāze šajā valstī.

Par tās izveidi runāts jau kopš 2013.gada.

Tomēr Maskavas un Minskas attiecības pēdējā laikā nav bijušas pavisam gludas, jo Baltkrievija saglabāja neitrālu nostāju Ukrainas krīzē un ir nedaudz uzlabojusi attiecības ar Eiropas Savienību.

Apmēram tūkstotis opozīcijas atbalstītāju nedēļas nogalē devās ielās, lai protestētu pret Krievijas ieceri veidot gaisa bāzi Baltkrievijas teritorijā.

Svētdien valstī gaidāmas prezidenta vēlēšanas, un, šķiet, Lukašenko uzvara tajās ir droša. Tas ļaus viņam turpināt savu 21 gadu ilgušo valdīšanu Baltkrievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu