ASV gaidāma masu amnestija - no cietuma atbrīvos tūkstošiem ieslodzīto

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai samazinātu cietumu noslogojumu, ASV atbrīvos no federālajiem cietumiem aptuveni 6000 ieslodzīto, otrdien vēstīja mediji.

Masveida atbrīvošana, kas būs viena no lielākajām, kādas veiktas, notiks no 30.oktobra līdz 2.novembrim, ziņoja laikraksts «The New York Times».

Galvenokārt tiks atbrīvoti ieslodzītie, kam par narkotiku noziegumiem agrāk piespriesti ilgāki cietumsodi, nekā to paredz pašreizējā prakse.

Jaunās sodīšanas vadlīnijas paredz īsākus cietumsodus par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām. Tas savukārt nozīmē, ka agrāk varētu tikt atbrīvoti kopumā 46 000 noziedznieku, ziņoja laikraksts «The Washington Post».

Daži no ieslodzītajiem, ko plānots atbrīvot, aiz restēm pavadījuši desmitiem gadu, bet Tieslietu ministrijas amatpersonas sacīja, ka vidējais cietumos nosēdētais laiks būs astoņarpus gadu, ziņoja «The Washington Post».

Trešdaļa no ieslodzītajiem, kas tiks atbrīvoti no federālajiem cietumiem, ir ārvalstu pilsoņi, kuri tiks deportēti.

Savienotajās Valstīs cietumos ieslodzīti aptuveni 2,2 miljoni cilvēku - tā ir aptuveni ceturtdaļa no kopējā ieslodzīto skaita pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu