Beļģijā tūkstošiem cilvēku protestē pret taupības pasākumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Desmitiem tūkstošu protestētāju trešdien Briselē izgāja ielās, lai protestētu pret Beļģijas premjerministra Šarla Mišela valdības ieviestajiem taupības pasākumiem, paziņoja policija un arodbiedrības.

Briseles policija paziņoja 81 tūkstotis demonstrantu ir izgājuši pilsētas ielās, bet galvenā arodbiedrība, kas organizēja protesta akciju, paziņoja, ka dalībnieku skaits ir sasniedzis 100 tūkstošus, kas ir viena no lielākajām tāda veida demonstrācijām Beļģijā pēdējo gadu laikā.

Demonstrācija Beļģijas galvaspilsētā līdz šim norisinājusies miermīlīgi, bet Beļģijas televīzija vēstīja, ka notikušas sadursmes starp ostas krāvējiem no flāmu valodā runājošās Atverpenes pilsētas valsts ziemeļos un drošības spēkiem.

Dažas arodbiedrības trešdien rīkoja streiku, bet valsts mēroga dzelzceļa sektora darbinieku streiks gaidāms piektdien.

Protesti ir plašākie Beļģijā kopš 2014.gada novembra, kad policija ar asaru gāzi un ūdens lielgabaliem izklīdināja protestētājus, kas iesaistījās vardarbīgās sadursmēs vismaz 100 tūkstošu demonstrantu apmeklētā akcijā pret taupības pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu