Putins: Krievija no gaisa atbalstīs Asada spēku sauszemes ofensīvas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievijas gaisa spēki atbalstīs Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēku ofensīvas darbības uz sauszemes kara novārdzinātajā valstī.

Krievijas darbības «tiks saskaņotas ar Sīrijas armijas darbībām uz vietas, un mūsu gaisa spēki tā rezultātā atbalstīs Sīrijas armijas ofensīvas operāciju», teica Krievijas prezidents.

Putins sanāksmē ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu arī paziņoja, ka džihādistu grupējuma «Islāma valsts» mērķu apšaudīšana Sīrijā no Kaspijas jūras apliecina Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksa, kā arī karavīru labo sagatavotības līmeni.

«Tas, ka mēs veicām šīs apšaudes no Kaspijas jūras akvatorija 1500 kilometru attālumā ar precīzijas ieročiem un satriecām visus plānotos mērķus, liecina par to, cik labi ir sagatavoti aizsardzības rūpniecības kompleksa uzņēmumi un labi apmācīts personāls,» Putins teica sanāksmē.

Aizsardzības ministrs savukārt informēja, ka tādu apšaužu rezultātā tika iznīcināti 11 mērķi, bet civilpersonas apšaudes rezultātā nav cietušas. Šoigu arī informēja, ka uzdevumā iesaistīti gaisa spēki, kā arī četri militārie kuģi no Kaspijas jūras flotes, kas izmantoja 26 kruīzraķetes.

Putins arī paziņoja, ka Francijas prezidents Fransuā Olands ir ierosinājis izveidot aliansi starp Sīrijas prezidenta režīma un opozīcijā esošās «Brīvas Sīrijas armijas» spēkiem pret «Islāma valsti».

«Manas pēdējās vizītes Parīzē laikā Francijas prezidents Olands izteica interesantu ideju, kas, viņaprāt, ļautu vismaz mēģināt apvienot prezidenta Asada valdības armijas un tā dēvētās «Brīvas Sīrijas armijas» spēkus,» teica Putins sanāksmē, kas tika pārraidīta televīzijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu