Sīrijas armija ar Krievijas gaisa spēku atbalstu sāk plašu sauszemes operāciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas armija un valdībai lojālie bruņotie formējumi Hamas provincē, valsts vidienē, ar Krievijas gaisa spēku atbalstu sākuši plašu sauszemes operāciju, paziņoja informācijas avots armijā. Valdības spēku nule sāktās sauszemes operācijas mērķis arī ir kontroles nodrošināšana pār šoseju no Damaskas uz Alepo, kas daļēji atrodas valdības spēku kontrolē.

«Sīrijas armija un sabiedrotie spēki Hamas provinces ziemeļdaļā sākuši sauszemes operāciju Krievijas gaisa spēku uguns aizsegā,» sacīja avots.

Operācijas mērķis ir «Latminas ciema nomales, uz rietumiem no Morekas, gatavojot uzbrukumu Kafr Zeitas virzienā».

Armija cīnās ar mērenajiem un islāmistu nemierniekiem, kā arī ar «Al Qaeda» Sīrijas atzaru «Al Nusra».

«Sīrijas armija ar savām pēdējām operācijām cenšas nošķirt Idlibas provinces dienviddaļu no Hamas provinces ziemeļdaļas,» piebilda militārais avots Hamā.

Idlibas province robežojas ar Hamas provinci. To kontrolē spēcīgā nemiernieku koalīcija «Iekarošanas armija», kurā ietilpst arī «Al Nusra».

Grupējums pēdējo mēnešu laikā centies ieņemt teritorijas Hamas provincē, kas ļautu tālāk vērsties pret Latākijas provinci - režīma atbalsta bastionu Vidusjūras piekrastē.

Putins: Krievijas spēki no gaisa atbalstīs Asada spēku sauszemes ofensīvas

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievijas gaisa spēki atbalstīs Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēku ofensīvas darbības uz sauszemes kara novārdzinātajā valstī.

Krievijas darbības «tiks saskaņotas ar Sīrijas armijas darbībām uz vietas, un mūsu gaisa spēki tā rezultātā atbalstīs Sīrijas armijas ofensīvas operāciju», teica Krievijas prezidents.

Putins sanāksmē ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu arī paziņoja, ka džihādistu grupējuma «Islāma valsts» mērķu apšaudīšana Sīrijā no Kaspijas jūras apliecina Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksa, kā arī karavīru labo sagatavotības līmeni.

«Tas, ka mēs veicām šīs apšaudes no Kaspijas jūras akvatorija 1500 kilometru attālumā ar precīzijas ieročiem un satriecām visus plānotos mērķus, liecina par to, cik labi ir sagatavoti aizsardzības rūpniecības kompleksa uzņēmumi un labi apmācīts personāls,» Putins teica sanāksmē.

Aizsardzības ministrs savukārt informēja, ka tādu apšaužu rezultātā tika iznīcināti 11 mērķi, bet civilpersonas apšaudes rezultātā nav cietušas. Šoigu arī informēja, ka uzdevumā iesaistīti gaisa spēki, kā arī četri militārie kuģi no Kaspijas jūras flotes, kas izmantoja 26 spārnotās raķetes.

Putins arī paziņoja, ka Francijas prezidents Fransuā Olands ir ierosinājis izveidot aliansi starp Sīrijas prezidenta režīma un opozīcijā esošās «Brīvas Sīrijas armijas» spēkiem pret «Islāma valsti».

«Manas pēdējās vizītes Parīzē laikā Francijas prezidents Olands izteica interesantu ideju, kas, viņaprāt, ļautu vismaz mēģināt apvienot prezidenta Asada valdības armijas un tā dēvētās «Brīvas Sīrijas armijas» spēkus,» teica Putins sanāksmē, kas tika pārraidīta televīzijā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu