Zviedrijas bēgļu centri ir pārslogoti un tuvojas savu iespēju galējai robežai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Zviedrijas bēgļu centri ir pārslogoti un strauji tuvojas savu iespēju galējai robežai, trešdien brīdinājusi valsts imigrācijas aģentūra, aicinot izmitināt patvērumu meklētājus sporta zālēs un katastrofu situācijām paredzētajās patversmēs.

Pēdējās dienās Zviedrijā ik dienu tiek iesniegti aptuveni 1500 patvēruma pieprasījumi un simtiem gaida, kad tiks izskatīti.

«Situācija ir ļoti saspringta. Mēs pārskatām mūsu uzņemšanas vietu iespējas un meklējam risinājumus. Tās varētu būt sporta zāles, bet arī evakuācijas patversmes, kas paredzētas dabas katastrofu vai citiem ārkārtas apstākļiem,» sacīja imigrācijas aģentūras preses pārstāvis.

Aģentūra vērsusies pie vairākiem valsts departamentiem, tostarp ieslodzījuma vietu pārvaldes un armijas, ar lūgumu sagādāt telpas patvēruma meklētāju izmitināšanai.

Situācija ir sasniegusi lūzuma punktu, jo arvien vairāk patvēruma meklētāju paliek bēgļu centros pat pēc tam, kad viņiem piešķirta uzturēšanās atļauja Zviedrijā.

Aģentūra aicināja vietējās varasiestādes sasparoties un piedāvāt mītnes vietas tiem cilvēkiem, kuru lūgumi pēc patvēruma ir akceptēti.

Oktobra pirmajā nedēļā Zviedrijā patvērumu pieprasīja gandrīz 8000 cilvēku, tostarp 1700 nepilngadīgie, kurus nepavadīja neviens pieaugušais.

Septembrī Zviedrija saņēma gandrīz 25 000 lūgumu pēc patvēruma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu