Maķedonijā krasi pieaudzis imigrantu pieplūdums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ievērojami palielinājies no Grieķijas Maķedonijā ieplūstošo imigrantu skaits, un pēdējo 24 stundu laikā robežu šķērsojuši 10 000 cilvēku, ceturtdien paziņoja policija.

Kopš septembra sākuma robežu katru dienu šķērsojuši vidēji 3000 līdz 5000 imigrantu. Daudzi no viņiem bēg no konfliktiem Tuvajos Austrumos un cer sākt jaunu dzīvi Eiropas ziemeļos.

Amatpersonas un labdarības iestādes cer, ka imigrantu skaits samazināsies, iestājoties ziemai, jo tad jūras šķērsošana no Turcijas uz Grieķiju kļūs bīstamāka. Šogad, mēģinot šķērsot Vidusjūru, jau gājuši bojā vai pazuduši 3000 cilvēku.

Maķedonijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Ivo Kotevskis sacīja, ka pēdējie policijas dati parāda valstī ieplūstošo imigrantu skaita «dramatisku palielinājumu».

«Gaidāms, ka šis lielais imigrantu pieplūdums turpināsies turpmākajās dienās,» teica Kotevskis. «Mēs novērojam situāciju, sekojam visai informācijai un veicam pasākumus, lai tiktu galā ar šo fenomenu.»

Eiropas Savienību šogad nelegāli sasnieguši jau apmēram 630 000 cilvēku, kas bēg no konflikta Sīrijā un citām valstīm.

Daudzi no viņiem izkāpj krastā Grieķijā un caur Balkāniem dodas uz ES dalībvalsti Ungāriju, no kurienes tālāk cenšas nokļūt Eiropas ziemeļos, īpaši Vācijā un Zviedrijā.

Pēc nonākšanas Maķedonijā imigranti ar vilcieniem, autobusiem un taksometriem brauc uz Serbiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu