NATO izveidos komandvadības štāba elementus arī Slovākijā un Ungārijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

NATO dalībvalstu aizsardzības ministri ceturtdien Briselē pieņems lēmumu par vēl divu komandvadības štāba elementu (NFIU) - Slovākijā un Ungārijā - izveidošanu. paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

NATO 1.septembrī oficiāli aktivizēja NATO komandvadības štāba elementus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā, Bulgārijā un Rumānijā. Gaidāms, ka pilnībā darba kārtībā tie būs līdz NATO samitam Varšavā nākamgad.

Stoltenbergs ceturtdien norādīja, ka šie «seši nelielie komandvadības štāba elementi domāti, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu ātru un efektīvu spēku izvietošanu».

Katrā NFIU būs apmēram 40 cilvēku liels personāls. Tie izveidoti, lai veicinātu NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības ātru izvietošanu, kā arī koordinētu starptautiskās mācības.

Lēmums par NFIU izveidi sešās alianses austrumu pierobežas valstīs tika pieņemts NATO aizsardzības ministru sanāksmē 5.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu