Francija ierosina izveidot ES robežsardzes spēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francija ir oficiāli ierosinājusi izveidot Eiropas Savienības (ES) robežsardzes spēkus, lai labāk nodrošinātu bloka ārējo robežu drošību, ceturtdien pavēstīja ES amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs to ierosināja ES iekšlietu ministru sanāksmē Luksemburgā, bet šī plāna detaļas tiks apspriestas nākamnedēļ paredzētajā ES samitā, norādīja amatpersona.

Kaznēvs kā īstermiņa risinājumu piedāvāja «evolūciju Eiropas robežsardzes sistēmas virzienā,» tā piebilda.

Plāns paredz, ka ES dalībvalstis piešķirtu ES robežapsardzes aģentūrai «Frontex» «ikgadēju robežsargu kvotu», bet katra valsts «saglabās kontroli pār tās teritorijas ārējām robežām», skaidroja amatpersona.

«Frontex» šobrīd ir ierobežotas robežkontroles spējas, sacīja amatpersona.

«Ilgtermiņā varētu tikt piedāvāta ambiciozāka sistēma, kas paredzētu Eiropas robežsardzes spēku izveidi,» atklāja amatpersona.

Šie spēki atrastos «Frontex» pārziņā. «Lēmumu par spēku izvietošanu pieņemtu Eiropas amatpersonas sadarbība ar dalībvalstīm,» tā piebilda.

Eksperti ir norādījuši aģentūrai AFP, ka valstis ar ES ārējām robežām nevēlēsies nodot suverenitāti attiecībā uz robežkontroli citām bloka valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu