Krievija paziņo, ka veikusi uzlidojumus 27 mērķiem Sīrijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas gaisa spēki aizvadītās nakts laikā veica uzlidojumus 27 «teroristu» mērķiem Sīrijā, ceturtdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

«Krievijas militārās lidmašīnas naktī veica 22 kaujas lidojumus. «Su-34», «Su-24M» un «Su-25» Sīrijas teritorijā veica triecienus 27 teroristu mērķiem,» informēja ministrija.

Paziņojumā norādīts, ka Krievijas lidmašīnas Homsas provincē Sīrijas vidienē netālu no apdzīvotām vietām iznīcināja astoņas džihādistu grupējuma «Islāma valsts» nocietinātās pozīcijas. Krievijas lidmašīnas arī veica gaisa triecienus 11 apmācību nometnēm, kas saistītas ar «Islāma valsti,» Hamas provincē valsts vidienē un Rakas provincē Sīrijas ziemeļos.

«Triecienu rezultātā ir iznīcināta teroristu apmācībai domātā infrastruktūra,» uzsvēra ministrija.

Ministrija arī paziņoja, ka bombardēti ir arī pazemes bunkuri netālu no Salmas un Arafitas ciemiem Vidusjūras piekrastē esošajā Latakijas provincē.

Jau ziņots, ka kopš pagājušās nedēļas no aviobāzes Sīrijas pilsētā Latakijā Krievijas militārās lidmašīnas veic uzlidojumus kaujinieku grupējumiem, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada valdību. Lai gan Krievija ir oficiāli paziņojusi, ka uzlidojumi notiek pret islāmistu ekstrēmistu grupējumu «Islāma valsts», faktiski tā uzbrūk arī citiem grupējumiem, tādējādi palīdzot Asada režīmam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu