Junkers: Eiropas bēgļu krīze turpināsies gadiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas bēgļu krīze turpināsies gadiem, ceturtdien, apmeklējot bēgļu uzņemšanas centru uz Vācijas un Austrijas robežas, sacīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers. Eiropa patlaban ar grūtībām cenšas tikt galā ar milzīgo imigrantu pieplūdumu, taču Junkers uzsvēra, ka «kontinents to var».

«Šī bēgļu krīze ilgs dažus gadus. Man nav ilūziju, ka tas, ko mēs tagad pieredzam, drīz piederēs pagātnei,» teica Junkers. «Mums jāsaka cilvēkiem, ka šī nav īslaicīga situācija, bet kaut kas, ar ko mums būs jāsadzīvo gadiem.»

Tomēr Eiropas Savienības (ES) valstīm ir atšķirīgi redzējumi par to, kā risināt krīzi. Vācija ir izvēlējusies atvērt durvis cilvēkiem, kas bēg no kara, īpaši sīriešiem, bet Ungārija būvē žogus, lai neļautu imigrantiem iekļūt.

«Mums nav vajadzīgas jaunas sienas Eiropā un noteikti ne starp ES valstīm,» uzsvēra Junkers.

Lielbritānija: ES jācīnās pret patvēruma piešķiršanas sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu

Eiropas Savienībai (ES) jāpaātrina ekonomisko imigrantu deportēšana un jāapkaro tās patvēruma piešķiršanas sistēmas ļaunprātīga izmantošana, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja.

ES tieslietu un iekšlietu ministri ceturtdien pulcējas uz sanāksmi Luksemburgā, lai pārrunātu migrācijas krīzes risinājumus.

Meja sacīja, ka viņas kolēģiem vajadzētu pāriet no diskusijām par bēgļu pārvietošanu ES uz sarunām par ekonomisko imigrantu nosūtīšanu atpakaļ uz to izcelsmes valstīm.

Ministre norādīja, ka Lielbritānija vienmēr iestājusies par ekonomisko imigrantu deportēšanu un vēršanos pret patvēruma piešķiršanas sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu.

«Lielbritānijai ir laba pieredze šajā jomā,» viņa sacīja, piebilstot, ka Eiropai ir jāsasparojas un Lielbritānija ir gatava to atbalstīt.

Meja aizstāvēja Lielbritānijas politiku uzņemt bēgļus tieši no bēgļu nometnēm valstīs, kas robežojas ar Sīriju.

Jau ziņots, ka ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmes dienaskārtībā ir jautājumi par ES ārējās robežas stiprināšanu un pārvaldību, tostarp ES robežu aģentūras «Frontex» stiprināšanu un attīstību, atgriešanas politiku, sadarbības ar trešajām valstīm stiprināšanu, kā arī drošo izcelsmes valstu saraksta izveidošanu.

Šogad Eiropā ieradušies vairāk nekā 600 000 nelegālo imigrantu no Sīrijas un citām valstīm un vairāk nekā 3000 cilvēku gājuši bojā, veicot bīstamo ceļu pāri Vidusjūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu