Četras Krievijas spārnotās raķetes, raidītas uz mērķiem Sīrijā, «nokritušas Irānā»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četras no 26 Krievijas spārnotajām raķetēm, kas trešdien tika raidītas uz mērķiem Sīrijas teritorijā, nokritušas Irānā, ceturtdien CNN un laikrakstam The New York Times atklājusi ASV amatpersona. Šis avots, kas vēlējies palikt anonīms, nav sniedzis konkrētākas ziņas par to, kur šīs raķetes nokritušas un vai tās prasījušas cilvēku upurus.

Krievijas Aizsardzības ministrija šo informāciju noliedz.

«Jebkurš profesionālis zina, ka šo operāciju laikā mēs vienmēr fiksējam mērķi pirms un pēc trieciena. Visas mūsu spārnotās raķetes trāpīja mērķī,» paziņojumā norādīja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālis Igors Konašenkovs.

Kā ziņots, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu trešdien tikšanās laikā ar prezidentu Vladimiru Putinu pavēstīja, ka Kaspijas flotiles karakuģi izšāvuši uz džihādistu grupējuma «Islāma valsts» (IV) pozīcijām Sīrijā 26 raķetes. Pēc viņa teiktā, «visi paredzētie mērķi iznīcināti, un civilie objekti nav cietuši».

Kā izteicās Krievijas Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Andrejs Kartapolovs, raķetes lidojušas pār neapdzīvotiem apvidiem, lai garantētu mierīgo iedzīvotāju drošību, un trāpījušas mērķī ar precizitāti līdz trim metriem.

Atgādināsim, ka Krievija kopā ar Irānu atbalsta noziedzīgā Sīrijas diktatora Bašara al Asada režīmu. Kopš 2011.gada Sīrijas pilsoņu karā ir nogalināti vairāk nekā 250 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu