Panākta vienošanās par jaunas Lībijas nacionālās vienotības valdības izveidi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc mēnešiem ilgām sarunām ir panākta vienošanās par jaunas Lībijas nacionālās vienotības valdības izveidošanu, kuru vadīs premjerministrs Fajezs al Sarradžs, piektdien paziņoja ANO sūtnis Lībijā Bernardino Leons.

«Pēc gadu ilga darba šajā procesā, pēc darba ar vairāk nekā 150 Lībijas personībām no visiem tās reģioniem, beidzot ir pienācis brīdis, kad mēs varam ierosināt nacionālās vienotības valdību,» preses konferencē Marokā sacīja Leons.

Lībijā, kas ieslīga haosā pēc diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nāves 2011.gadā, bija divi konkurējoši parlamenti, kā arī vairāki grupējumi, kas cīnījās par kontroli pār Lībijas bagātīgajiem dabas resursiem.

Starptautiski atzītā premjera Abdallāha al Thani valdība ir darbojusies austrumu ostas pilsētā Tobrukā pie Ēģiptes robežas, kopš galvaspilsētu Tripoli pērn ieņēma kaujinieku alianse.

Iepriekšējās vienošanās par pamiera nodrošināšanu un stabilitātes atjaunošanu valstī bija izjukušas.

Leons pauda pārliecību, ka jaunās valdības sastāvs, kurā būs ietverti vicepremjeri Ahmads Meitigs, Fathi al Medžbri un Musa al Kuni, izrādīsies veiksmīgs.

«Pārāk daudz lībiešu ir zaudējuši savas dzīvības un tik daudzas mātes ir cietušas. Šodien apmēram 2,4 miljoniem lībiešu ir vajadzīga humānā palīdzība,» sacīja Leons.

«Mēs uzskatām, ka [šī valdība] var gūt panākumus. Lībiešiem ir jāizmanto šī vēsturiskā iespēja izglābt Lībiju,» teica ANO sūtnis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu