Čehija palielinās izlases pārbaužu skaitu uz Austrijas robežas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Čehijā no šīs nedēļas nogales tiks palielināts izlases pārbaužu skaits uz robežas ar Austriju, ceturtdienas vakarā paziņoja Čehijas Iekšlietu ministrija.

No sestdienas pārbaudes tiks veiktas 20 robežpārejas punktos līdzšinējo 14 vietā, tostarp uz mazākiem satiksmes ceļiem.

«Ar to tiek paplašināts pasākums, kas jau tagad ir spēkā,» sacīja iekšlietu ministrs Milans Hovanecs. Viņš uzsvēra, ka tas nenozīmē regulāru pārbaužu uz robežām atjaunošanu.

Čehija ir viena no dalībvalstīm Šengenas zonā, kas ir pakļauta intensīvam spiedienam apstākļos, kad Eiropas Savienība (ES) mēģina tikt galā ar nepieredzēti lielu migrantu un bēgļu pieplūdumu.

Septembra vidū apmēram 200 Čehijas policistu tika nosūtīti palīdzēt papildu pārbaužu veikšanā uz robežas. Iekšlietu ministrija neinformēja, cik daudz policistu vēl vajadzēs saistībā ar pārbaužu skaita palielināšanu.

Čehijas Iekšlietu ministrija ceturtdien arī paziņoja, ka apsver dažu starptautisko vilcienu maršrutu atcelšanu, ja Austrija slēgs robežas ar visām kaimiņvalstīm, izņemot Čehiju, lai ierobežotu migrantu plūsmu cauri valstij uz Vāciju.

Atšķirībā no saviem ES kaimiņiem Austrijas un Ungārijas Čehija, Polija un Slovākija līdz šim ir pieredzējušas tikai nelielu skaitu migrantu, kas pēdējos mēnešos mēģinājuši šķērsot to teritoriju ceļā uz Vāciju un citām turīgajām Rietumeiropas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu