Austrālija risina sarunas par bēgļu nosūtīšanu uz Filipīnām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Austrālija piektdien paziņoja, ka risina sarunas ar Filipīnām par bēgļu nosūtīšanu uz turieni, bet atteicās apstiprināt mediju ziņas par darījumu 150 miljonu Austrālijas dolāru (96 miljonu eiro) vērtībā ar šo valsti.

Saskaņā ar Austrālijas politiku migrantu plūsmas apturēšanai nelegāliem migrantiem, kas pa jūru dodas uz Austrāliju, tiek liegta izmitināšana šajā valstī, pat ja viņi tiktu atzīti par īstiem bēgļiem.

Viņi tiek nosūtīti uz patvēruma meklētāju nometnēm Nauru un Papua-Jaungvinejā. Austrālija pēdējos mēnešos mēģina atrast arī citas valstis, kurās varētu izmitināt patvēruma meklētājus.

Laikraksts «Daily Telegraph» ziņoja, ka Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa sarunās Ņujorkā panākusi šādu vienošanos ar savu Filipīnu kolēģi, bet vienošanās vēl jāapstiprina ar savu parakstu Filipīnu prezidentam Benigno Akino.

«Mums vairākus mēnešus ir bijušas divpusējas apspriedes ar citām valstīm, tostarp Filipīnām, ierēdņu un ministru līmenī, un ārlietu ministre acīmredzot nesen ir runājusi ar savu [Filipīnu] kolēģi Ņujorkā,» reportieriem sacīja imigrācijas ministrs Pīters Datons.

Austrālija ir noslēgusi vienošanos ar Kambodžu par patvēruma meklētāju uzņemšanu apmaiņā pret miljoniem dolāru lielu palīdzību uz nākamajiem četriem gadiem. Piedāvājumu apmesties nabadzīgajā Kambodžā tomēr ir pieņēmuši tikai četri patvēruma meklētāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu