Avoti: ES gatava atcelt Lukašenko noteiktās sankcijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) ir gatava atcelt Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko noteiktās sankcijas, šādi iezīmējot politikas maiņu pēc pēdējo politieslodzīto atbrīvošanas, piektdien apliecināja avoti Eiropas struktūrās.

Lēmums atcelt Lukašenko un vēl 150 cilvēkiem noteikto ieceļošanas aizliegumu un aktīvu iesaldēšanu tiks pieņemts vēl pirms 31.oktobra, kad beidzas šobrīd spēkā esošo sankciju termiņš. Sākumā sankcijas tiks atceltas uz četriem mēnešiem.

«Šis žests ir atbilde uz režīma žestu, kad tas šovasar atbrīvoja politieslodzītos,» sacīja ES diplomāts.

Tas būs Briseles «politisks signāls» Minskai, sacīja avots Eiropas struktūrās.

Sankcijas Lukašenko tika noteiktas 2011.gada janvārī. Citas sankcijas pret režīmu tika noteiktas vēl 2004.gadā.

Patlaban spēkā esošo sankciju vidū ir embargo bruņojumam un iekārtām, kas var tikt izmantotas represijās, kā arī indivīdiem noteiktais ceļošanas aizliegums un aktīvu iesaldēšana.

Augustā Lukašenko atbrīvoja sešus opozīcijas līderus, kas tika uzskatīti par pēdējiem Baltkrievijas politieslodzītajiem.

Lukašenko attiecības ar Maskavu pēdējā laikā kļuvušas vēsākas Ukrainas konflikta dēļ.

Šogad Lukašenko atgriezās uz starptautiskās skatuves, Minskā sarīkojot Ukrainas miera sarunas starp promaskaviskajiem kaujiniekiem un Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderiem.

Baltkrievijā šosvētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās uz augsto amatu pretendē četri kandidāti, arī pašreizējais valsts galva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu